Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vražda na Pinchin Street

article preview

10. září 1889 strážník William Pennett objevil pod železničním obloukem torzo těla ženy přikryté starou košilí. Tělu chyběla hlava a obě ruce. Pennett okamžitě zatknul tři muže (včetně Michaela Keatinga a Richarda Hawkea), kteří pospávali v blízkém okolí. Všichni byli nakonec propuštěni, aniž by bylo proti nim vzneseno jakékoliv obvinění. Břicho oběti bylo silně zmrzačeno, což děsivě připomínalo práci Rozparovače. Podle jedné ze zpráv byla oběti vyříznuta děloha a žaludek byl rozříznutý. Na druhou stranu Donald Swanson tvrdí, že nedošlo k útoku na genitálie. Jako datum smrti bylo stanoveno 8. září 1888 (roční výročí vraždy Annie Chapmanové). Vrah svou obět zřejmě zabil na jiném místě a na místo nálezu jen odhodil zbytky ženina těla. Identita oběti je dodnes neznámá, protože její hlava ani ruce nebyly nikdy nalezeny. Nejpravděpodobnější z možností je prostitutka Lydia Hartová, která ve stejném období záhadně zmizela.

Zajímavý je fakt, že redakci londýnského vydání New York Herald v noci 7. září informoval jistý John Cleary, že v Back Church Lane došlo k vraždě. Později se redaktor John Arnold přiznal, že on je tím Johnem Clearym. Vypověděl, že když tehdy opustil hostinec King Lud, potkal na Fleet Street nějakého vajáka, který mu řekl: ,,Pospěšte si do redakce. V Backchurch Lane se stala další strašná vražda!" Onoho vojáka popsal takto: věk 35 až 36 let, vysoký asi 160 cm, světlá pleť, knírek, v ruce nesl balík.

Podle Sira Melvillea Macnaghtena, který na tomto případu pracoval, se tato vražda více podobá vraždě v Battersea Park nebo Whitehallské záhadě, než vraždám Jacka Rozparovače.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 



Statistiky

Online: 3
Celkem: 569398
Měsíc: 5460
Den: 189